Novi kapiten Orlića: Imamo kvalitet za obe pobede

Novi kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je da su svi u ekipi dobro raspoloženi pred naredne kvalifikacione duele.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 09.11.2017.

15:16

Novi kapiten Orlića: Imamo kvalitet za obe pobede
Foto/FSS

"Atmosfera u ekipi je odlična. Svi su dobro raspoloženi, željni fudbala, svesni značaja predstojećih mečeva, pogotovo prvog. Nalazimo se na prvom mestu odakle se lakše diše, a lepo je kada sami odlučujete o svojoj sudbini. Nemamo, dakle, imperativ pobede kao Austrija ili Rusija", rekao je Jovanović za sajt Saveza.

Srbija će u petak od 18.30 gostovati Austriji u četvrtoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mladi reprezentativci su se okupili u utorak u Staroj Pazovi, a dan kasnije su otputovali u Beč, gde će se sastati sa Austrijom.

Ekipa selektora Gorana Đorovića zabeležila je sve pobede u dosadašnjim utakmicama, a Vukašin Jovanović očekuje da maksimalan učinak zadrži u posle naredne dve.

"Budimo realni, bio bih zadovoljan i sa četiri boda, ali ova ekipa definitivno ima kvalitet da ostvari obe pobede. Možda budemo zadovoljni i sa jednim bodom, ko zna, sve zavisi od prvog meča. Ako pobedimo u Beču, jednom nogom smo u Italiji. Lično ne poznajem mnogo austrijskih igrača, ali stručni štab nas je odlično upoznao sa rivalom i bićemo spremni za sve izazove", kazao je Jovanović.

On je dodao je kapitenska traka "kruna njegove dosadašnje karijere" i da mu je "velika čast i obaveza predvoditi momke".

"Iskreno, jedva čekam utakmicu. U svakom slučaju, uz osvajanje Svetskog prvenstva, ovo je najveći uspeh za mene. A, što se tiče odsustva Grujića, Živkovića i Radonjića, potrudićemo se da se to ne oseti. Imamo i novih momaka u ekipi, ali mi stariji smo tu da im maksimalno pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Zajedno idemo u nove pobede", naveo je fudbaler francuskog Bordoa.

Mlada reprezentacija Srbije će se četiri dana kasnije sastati sa Jermenijom, a u subotu će se direktno iz Beča preseliti u Jerevan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: