Rafa u finalu Pekinga, čeka Kirjosa ili Zvereva

Najbolji teniser na svetu Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Pekingu. Španac je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-1, po setovima 6:3, 4:6, 6:1.

Izvor: MLJ

Subota, 07.10.2017.

14:25

Rafa u finalu Pekinga, čeka Kirjosa ili Zvereva
Foto: Gettyimages

On u finalu čeka boljeg iz drugog polufinalnog meča u kome igraju Nik Kirjos i Aleksandar Zverev.

Španskom igraču je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk u četvrtom gemu da bi došao do prednosti od 3:1 i potom potvrdio brejk. Svaki od tenisera je do kraja prvog seta čuvao svoj servis pa ga je Nadal dobio sa 6:3.

Dimitrov se budi u drugom setu, a sa mrtve tačke ga je pokrenuo brejk Nadala odmah na startu seta. Španac je imao prednost 3:1 i u tom delu igre, ali je Dimitrov uspeo da se vrati do 3:3, a potom brejkom u poslednjem gemu osvoji i set.

Zadovoljstvo zbog vraćenog egala nije potrajalo dugo jer je Španac bio vrlo uporan odmah na startu trećeg seta. U neizvesnom uvodnom gemu Španac izlazi kao pobednik nakon iskorišćene četvrte brejk šanse.

Od tog trenutka preuzima potpunu kontrolu nad tokom meča i do kraja pravi još dva brejka i posle dva sata i 19 minuta igre odlazi u finale.

Turnir u Pekingu se igra za nagradni fond od tri miliona dolara i pobednik dobija 500 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: