Potvrđeno: Savanović u penziji!

Bivši reprezentativac Srbije Duško savanović završio je profesionalnu košarkašku karijeru u 33. godini, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 29.05.2017.

14:23

Potvrđeno: Savanović u penziji!
Getty images

Savanović je široj javnosti u Srbiji naročito postao poznat dok je selektor reprezentacije Srbije bio Dušan Ivković.

Ostaje upamćen kao krilni centar koji je u utakmicama protivnicima često "prodavao" basketaške finte.

"Jedna sjajna karijera je završena. Želeo bih lično da se zahvalim Dušku Savanoviću za sve što je uradio za našu agenciju i evropsku košarku" napisao je Ražnatović na Tviteru.

Savanović je poslednju sezonu karijere bio član Dinamo sasaraija, a prema infomracijama koje su se pojavile pre va dana mogao bi da parket zameni funkcijom u klubu.

Krilni centar je u karijeri igrao za FMP, kome je pomogao da dođe do titule u ABA ligi 2006. godine. Igrao je za Bajern, Anadolu Efes, Valensiju, Kahasol Sevilju, Uniks.

U reprezentativnom dresu je došao do četvrtog mesta u Istanbulu 2010. kada je posle poraza u polufinalu od Turske, Srbija izgubila u meču za bronzu od Litvanije. Igrao je za Srbiju 2011. godine na Evropskom prvenstvu, kada je Srbija bila 8 na prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: