Bogdanović najbolji u istoriji Fenerbahčea

Bogdan Bogdanović postao je najbolji strelac, skakač i dodavač u istoriji Fenerbahčea u plej-of mečevima, ujedno postavši i rekorder Evrolige.

Izvor:

Petak, 21.04.2017.

13:33

Bogdanović najbolji u istoriji Fenerbahčea
Getty Images

Prvu poziciju na večnoj listi zauzeo je sa 122 poena, 37 skokova i 24 asistencije.

Bogdan je prosto eksplodirao u prva dva meča četvrtine finala elitnog takmičenja protiv Panatinaikosa u Atini, pa se tim Željka Obradovića upravo najviše zahvaljujći njemu nalazi na korak do trećeg uzastopnog učešća na Fajnal-foru.

Bogdanović je u prvom susretu, u kom je turski predstavnik slavio 71:58, ubacio 23 poena, uz pet skokova, četiri asistencije i tri blokade, da bi u četvrtak uveče, u novom slavlju gostiju (80:75), upisao još bolju partiju – 25 poena, osam uhvaćenih lopti i šest proigravanja.

Takođe, bivši igrač Partizana postao je prvi igrač koji je u dva uzastopna meča imao PIR (Indeks uspešnosti) preko 30, pošto je u oba susreta u OAKA Areni u toj koloni pored njegovog imena pisalo +35.

Serija se sada seli u Istanbul, a Fener će prvu 'meč loptu' imati u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: