Zidan ispisao istoriju, osvojio LŠ sa tri pozicije

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Ligu šampiona pobedom nad gradskim rivalom Atletiko Madridom posle penala.

Izvor: NL

Nedelja, 29.05.2016.

00:14

Zidan ispisao istoriju, osvojio LŠ sa tri pozicije
Foto: Getty images

Trener ’Galaktikosa’ Zinedin Zidan je tako ušao u istoriju kao jedini koji je ovo takmičenje osvajao kao igrač, asistent i trener.

Sve to je uspeo da uradi sa ’Kraljevskim klubom’, kao igrač 2002. godine, a kao asistent pre dve sezone protiv istog rivala. Tada je bio desna ruka Karla Anćelotija u stručnom štabu.

Sva tri finala su bila jako dramatična, 2002. godine je Real je poveo golom Raula u devetom mintuu, da bi samo pet minuta kasnije Lusio izjednačio. Trofej Realu upravo je doneo Zinedin Zidan sjajnim golom iz voleja u finišu prvog poluvremena.

Pre dve sezone Atletiko je vodio sve do 93. minuta kada je Serhio Ramos izjednačio. ’Jorgandžije ’ su potpuno pale u produžetku i izgubile sa 4:1.

Sada je Real poveo, ekipa Dijega Simeonea je izjednačila, a u penal seriji je posle promašaja Huanfrana sve rešio Kristijano Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: