Utorak, 19.04.2016.

15:16

ABA: Ubeđeni smo da je Evroliga pravi izbor

Uprava ABA lige saopštila je posle analize situacije u evropskoj košarci da je čvrsto ubeđena da je donela pravu odluku da se prikloni takmičenjima Evrolige.

Izvor: B92, Beta

ABA: Ubeđeni smo da je Evroliga pravi izbor

"Uzimajući u obzir viđenja situacije svih umešanih, imperativ klubova ABA lige uvek je bila šansa da se plasira u najjače evropsko takmičenje. Vođeni ovim motivima i interesima daljeg razvoja košarke u regionu, ABA je potpisala ugovor sa ECA, kao priortetnim evropskim takmičenjima", navodi se u saopštenju lige.

FIBA Evropa suspendovala je u petak 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva, a postoji mogućnost i da se Fiba svet umeša u spor i zabrani učešće na Olimpijskim igrama svim nacionalnim savezima čiji klubovi igraju u takmičenjima ECA.

"Odluke skupštine ABA ne ugrožavaju slobodu izbora klubovima da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, dok god slede propozicije ABA. Kao i ranije, klubovi ABA će učiniti sve da štite svoje interese i da stvore idealne uslove za razvoj svih košarkaških subjekata u regionu, uzimajući u obzir interese reprezentacija", navodi se u saopštenju.

ABA je pozvala sve strane da vode istim motivima, ocenivši da "klubovi predstavljaju osnovu košarkaškog razvoja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: