Nova medalja za Srbiju – Milica Mandić u finalu

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor:

Utorak, 27.07.2021.

09:15

Nova medalja za Srbiju – Milica Mandić u finalu
Foto: Profimedia

Ona je u polufinalnom susretu slavila protiv Francuskinje Altee Loran rezultatom 7:4.

U drugom polufinalu su se sastale Dabin Li i Bjanka Valkden, a slavila je Korejka rezultatom 25:24.

Mandićeva i Li će nastupiti u duelu za zlato koje je na programu od 14.30.

"Korejka Dabin Kor Li je izuzetno dobra takmičarka, prognozirali smo da će biti u finalu. Pravi je predstavnik Korejskog stila, dosta se kreće, moraćemo dobru taktiku da napravimo", rekla je Milica Mandić. Oprezno su ušle u meč obe tekvondistkinje, te nismo videli prve poene sve do sredine druge runde kada je Milica Mandić uputila udarac u predelu glave Loran.

Očekivalo se da će se sa rezultatom 3:0 otići na pauzu, ali je Loren na samom kraju druge runde vratila istom merom pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Mogla je Mandićeva i ranije da završi ovaj meč u drugoj rundi. Pogodila je glavu Loren, ali senzori nisu registrovali njen udarac. Nekoliko trenutaka kasnije udarac Loren je registrovan.

Ipak, Mandićeva je bila staložena u presudnoj rundi te je, najpre udarcem rukom u telo, a potom i novim udarcem u glavu stigla do 7:3, što je bilo nedostižno za Loren.

Do kraja meča viđen je još samo poen kazne za Mandićevu, ali on nije mogao ozbiljnije da ugrozi prolaz u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: