Srbija nagradila osvajače medalja iz Rija

Nagrade za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru su isplaćene srpskim sportistima i trenerima, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

12:29

Srbija nagradila osvajače medalja iz Rija
Starsport

"Obećanje ispunjeno. Još jednom svaka čast svim osvajačima medalja na ovom istorijskom uspehu našeg sporta", navodi se u saopštenju.

Olimpijski tim Srbije osvojio je osam medalja na Igrama u Rio de Žaneiru. Zlatne medalje osvojili su rvač Davor Štefanek i vaterpolo reprezentacija, a srebrne medalje tekvondistkinja Tijana Bogdanović, muška košarkaška reprezentacija, ženska odbojkaška reprezentacija i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić.

Broznane medalje osvojile su ženska košarkaška reprezentacija i atletičarka Ivana Španović.

Za osvojenu zlatnu medalju u pojedinačnim sportovima nagrada je 45.000 evra, a za ekipne sportove 40.000.

Osvajači srebrne medalje u pojedinačnim sportovima dobiće 40.000 evra, a u ekipnim 35.000, dok će osvajači bronze u pojedinačnim sportovima dobiti 35.000 evra, a u ekipnim 30.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: