Nova vest
Košarka

Petak, 22.06.2012.

14:55

Sabonis i dalje "jak" pod košem

Jedan od najboljih litvanskih, evrpskih i svetskih košarkaša svih vremena, Arvidas Sabonis priključio se treninzima reprezentacije Litvanije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sabonis trenira sa reprezentativcima koji se u Hjustonu (Teksas, SAD) spremaju za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Iako ima 47 godina, Sabonis je odlučio da mladim igračima praktično pokaže kako se igra u reketu, a pokazao je da i dalje ima snage i agilnosti da se gura sa duplo mlađim centrima.

"Ovaj potez Sabonisa ima dobar efekat na igrače. Kada ga vide na televiziji, ne shvataju koliko je stvarno veliki. To možete da razumete jedino ako je pored vas. Njegov autoritet je takođe od velike koristi. Mislim da igračima daje dodatnu motivaciju i presrećan sam što imam njegovu pomoć na treninzima", istakao je selektor Litvanije Kestutis Kemzura.



Kvalifikacije za OI održaće se od 2-8. jula u prestonici Venecuele Karakasu. Litvanija će igrati u grupi B sa Nigerijom i domaćinom, u A su Grčka, Jordan i Portoriko, u C su Dominikanska republika, a u D su Angola, Makedonija i Novi Zeland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu