Partizan deklasirao Zagreb

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Subota, 06.10.2007.

21:40

Default images

Košarkaši Partizana Igokee ostvarili su drugu uedljivu pobedu na startu sedme sezone u NLB ligi. „Crno-beli“ su u Pioniru pobedili Zagreb rezultatom 109:65 (21:14, 31:12, 31:19, 26:20) u potpuno neravnopravnom duelu. Duško Vujošević je imao priliku da rotira igrače i ukaže priliku svima, a najbolji utisak ostavili su Novica Veličković sa 20 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Nikolu Pekovića, koji je uz 16 poena uhvatio 4 lopte, i Dejan Borovnjak, koji je uz 16 poena zabeležio 9 skokova.

Najbolji u zagrebačkoj ekipi bili su Josip Vladović sa 14, Josip Sesar i Ante Tomić sa po 10 poena.

Partizan iz dva meča ima dva trijumfa, dok je Zagreb u prvom kolu pobedio Split.

Na samom početku partizan je, kao i protiv Vojvodine, imao problema u napadu, pa je na prvi poen čekao više od dva i po minuta (jedino vođstvo Zagreba – 2:0). Tada je Čedomir Vitkovac ubacio jedno bacanje, a posle promašaja za drugo Vitkovac je dobio priliku za tri poena i iskoristio je.

Bila je to odlična najava razvoja situacije tokom meča. Dominacijom pod oba obruča (ukupan odnos skokova 45-22, već sredinom trećeg perioda bilo je 33-13) „crno-beli“ su potpuno zavladali na terenu, a Zagreb je samo još jednom prišao (8:7), na šta Partizan odgovara serijom 9-0 i definitivno se odlepljuje.

Već sredinom druge četvrtine bilo je plus 20 za domaćina, koji je igrao kolektivno (24 asistencije).

U trećem kolu Partizan će prvi put gostovati, FMP-u (posle čega slede još dva gostovanja u pravom NBA ritmu, 13. oktobra Geoplin Slovanu, a dva dana kasnije Heliosu u Domžalama).

U trećoj rundi Zagreb čeka Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: