Brejkovi Vizardsa i Trejl-Blejzersa

Košarkaši Vašington Vizardsa i Portland Trejl-Blejzersa poveli su sa po 1-0 u svojim serijama polufinala NBA lige zahvaljujući pobedama u gostima.

Izvor: JT

Ponedeljak, 21.04.2014.

08:55

Default images

Blejzersi su slavili u Hjustonu protiv Rokitsa sa 122:120 tek posle produžetka, dok su Vizardsi napravili brejk protiv Bulsa u Čikagu sa 102:93.

U ostalim mečevima večeri trijumfe su zabeležili Majami Hit i San Antonio Sparsi. Aktuelni šampion je sa 99:88 bio bolji od Šarlot Bobketsa, dok su Sparsi u derbiju Teksasa slavili protiv Dalas Maveriksa sa 90:85.

Junak pobede Trejl-Blejzersa u Hjustonu bio je Lamarkus Oldridž sa 46 poena i 18 skokova, čime je postavio novi rekord po broju poena svoje franšize. Odličan je bio i Damijan Lilard sa 31 poenom, devet skokova i pet asistencija, dok je Vesli Metjuz meč završio sa 18 poena.

Kod Rokitsa, po 27 poena upisali su Džejms Harden i Dvajt Hauard, koji je imao i sjajnih 15 skokova. Četiri poena manje od njih dvojice postigao je Čendler Parsons, dok je Terens Džons imao 12 poena i 13 skokova.



Vizardse je do trijumfa u ’vetrovitom gradu’ predvodio Nene sa 24 poena i osam skokova, trevor Ariza je imao 18 poena i sedam skokova, a Džon Vol jedan poen manje, uz po šest skokova i asistencija.

Bulsi su u svojim redovima imali sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, ali to nije bilo dovoljno da povedu u četvrtfinalnoj seriji ’Istoka’. Po 16 poena imali su Kirk Hajnrih i Di Džej Ogastin, a jedan manje Džimi Batler, uz sedam skokova. Žoakim Noa, koji je poslednjih nedelja bio najbolji igrač tima iz Čikaga, ovoga puta je imao deset poena i isto toliko skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: