Petak, 07.05.2010.

08:47

Orlando i dalje bez poraza

U četvrtak uveče odigran je samo jedan meč plej ofa NBA lige. Orlando je povećao prednost u polufinalnoj seriji protiv Atlante na 2:0, nakon trijumfa 112:98.

Izvor: B92

Default images

Orlando (koji i dalje ima perfektan skor na svom terenu) predvodili su Dvajt Hauard sa 29 poena i 17 skokova, Vins Karter je dodao 24, a Rašard Luis 20.

Za razliku od prve utakmice, kada su „razmontirali“ Hokse, ovoga puta gosti su pokazali zube i vodili na poluvremenu sa 8 pona prednosti.

Međutim, bolja igra gostiju, kao i razbijen nos Dvajta Hauarda, pokrenuli su „magične“:

„I ja sam od krvi i mesa, nisam napravljen od metala, i ja krvarim i ja lomim kosti“ rekao je Hauard.

Hoksi su ovoga puta izbegli blamažu (prvi meč u minusu 43 poena), ali ne i poraz, dok je Orlando stigao do 12.uzastopne pobede na svom parketu. Ekipu Atlante predvodio je Al Horford sa 24 poena, Džo Džonson je dodao 19.

Najbolji strelac Atlante, bio je i krivac za krv na parketu, pošto je prilikom jednog „polaganja“ udario Hauarda u lice tokom treće deonice.

Iako su i ovoga puta stigli do ubedljive pobede, meč na Floridi bio je mnogo uzbudljiviji nego što to govori rezultat.

Na početku treće četvrtine, Orlando je na prednost gostiju odgovorio serijom 11-2, a kraj je obeležen sa dve trojke, jednu je Džamir Nelson ubacio uz zvuk sirene:

To je bio veliki pokretač za nas u poslednjoj deonici, iako smo tada poveli samo jednim poenom prednosti“ rekao je trener domaćih Sten Van Gandi.

Džamir Nelson je bio četvrti igrač u postavi Orlanda koji je ubacio 20 poena, i to je prvi put u istoriji kluba da je „kvartet“ igrača imao 20+ poena.

Utakmica broj 3 igra se u subotu u Atlanti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: