Tri petice Miličića

Prethodne noći u NBA šampionatu na programu su bile četiri utakmice, a domaćini su imali polovičan uspeh.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 09.12.2008.

10:06

Default images

Memfis i Majami su pobedili Hjuston, odnosno Šarlot kod kuće, dok su na gostovanjima slavili Golden Stejt i Orlando u Oklahoma Sitiju, odnosno Los Anđelesu protiv Klipersa. Od srpskih igrača na parketu je bio jedino Darko Miličić koji je za 10 minuta na parketu imao tri petice – poena, skokova i faulova.

Memfis – Hjuston 109:97

Rudi Gej je sa klupe postigao 20 poena i predvodio je šestoricu igrača Grizlisa sa dvocifrenim učinkom u pobedi nad liderom Jugozapadne divizije. O Džej Mejo i Hakim Vorik su dodali po 18 poena za Memfis koji je iz igre šutirao 51 odsto, a ovo je bio prvi trijumf Grizlisa protiv neke ekipe iz Jugozapadne divizije.

Luis Skola je na drugoj strani zabeležio 16 poena i 15 skokova. Kod Roketsa zbog povrede nije bilo Trejsija MekGrejdija, Brenta Berija i Rona Artesta. Hjuston nijednom nije bio u vođstvu, ali je u tri navrata u trećoj četvrtini smanjio minus sa poluvremena od 22 poena, na samo dva.

Vorik je postigao osam od 15 poslednjih poena Memfisa u trećoj četvrtini, pa je prednost iznosila 83:75. Gej je prvi put u 21 utakmici ove sezone ušao sa klupe. On je na prethodnoj utakmici protiv Nju Orlinsa zabeležio samo šest poena.

Memfis je na startu poveo sa 10:0 pošto su trojke ubacili Kvinton Ros i Kajl Louri. U prvoj deonici Grizlisi su iz igre šutirali 11-18, a za tri poena 5-5, pa je na kraju prve deonice bilo 32:19.

Majami – Šarlot 100:96

Dvejn Vejd je ubacio 41 poen, a njegov Majami je stigao do četvrte uzastopne pobede. Šon Merion je bio strelac ključnog pogotka u završnici.

Hit je bio u minusu na ulasku u poslednju deonicu od dva poena, ali su poslednjih 12 minuta dobili sa 34:28.

Di Džej Agastin je trojkom doneo prednost Bobketsima 91:90 minut pre kraja, da bi Merion prodorom po osnovnoj liniji vratio Majami u vođstvo koje nije do kraja ispuštao.

Džejson Ričardson je duel završio sa 24 poena, dok je Emeka Okafor dodao 19 poena i 12 skokova. Šarlotu je ovo bio treći vezani poraz.
AP
Los Anđeles Klipers – Orlando 88:95

Dvajt Hauard je ubacio 22 poena u pobedi Medžika nad Klipersima. Hauard je iz igre šutirao 7-16, a dodao je 22 skoka i šest blokada. To mu je bio 17 dabl-dabl ove sezone, a drugi put za redom i treći put ove sezone 23-godišnjak ima 20-20 poene i skokove.

Rašard Luis je dodao 18 poena, a Džamir Nelzon 15 u trećoj pobedi Orlanda za redom i sedmoj u poslednjih osam duela.

Beron Dejvis je postigao 27 poena, a Zek Rendold 21 uz 12 skokova. Klipersi su poslednju četvrtinu počeli sa 2-22 serijom, pa su propustili priliku da prvi put ove sezone vežu dva trijumfa.

Oklahoma Siti – Golden Stejt 102:112

Džamal Kroford je ubacio 19 poena, pa su Golden Stejt Voriorsi ujednačenim napadom stigli do pobede na strani. Andris Bjendris je duel završio sa 17 poena i 21 skokom, Entoni Morou i Brendan Rajt su ubacili po 15 poena, dok je nesuđeno Partizanovo pojačanje od pre dve godine Kilina Azubuike postigao 14 koševa. Sa klupe Marko Belineli je dodao 13, a Si Džej Votson 10 poena.

Na drgoj strani Kevin Duren je predvodio Tander sa 41 poenom. On je pogodio trojku 32 sekunde pre kraja i tako smanjio razliku na tri poena, ali je Golden Stejt ubacio poslednjih sedam poena na utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: