Kako su Maveriksi Virtusu "oteli" Novickog

Dirk Novicki, po mišljenju mnogih najbolji evropski igrač svih vremena, a bez dileme najbolji je Evropljanin koji je ikada igrao u NBA ligi.

Izvor: B92, vijesti.me

Ponedeljak, 17.12.2018.

11:56

Kako su Maveriksi Virtusu
Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Legenda Dalasa, rekorder po broju sezona u jednom klubu, direktno je iz Nemačke, kao 19-godišnjak otišao u Ameriku.

Njegov put je poznat ljubiteljima košarke, ali mogao je da bude drugačiji.

To je otkrio nekadašnji vlasnik Virtusa iz Bolonje Alfredo Kacola, koji je kazao da je u leto 1998. Novicki potpisao ugovor sa njegovim klubom, ali su ga čelnici Dalasa bukvalno oteli.

"Sandro Gamba nam je pričao o njemu, sa Etoreom Mesinom je ugovorio sastanak sa Novickim i njegovim mentorom i trenerom Holgerom Gešvajnderom. Ručali smo i ponudio sam mu 1,5 miliona dolara za jednu godinu, što je bio veliki novac za 19-godišnjaka, koji nikada nije igrao van Nemačke. I trener ga je ubedio da dođe, smatrajući da je bolje da igra makar jednu sezonu u jakoj evropskoj ligi", rekao je Kacola.

Činilo se da je transfer završen, ali se izjalovio.

"Međutim, nekoliko dana kasnije iz Amerike je došao Ros Perot, vlasnik Dalasa, i ubedio Novickog da čeka draft i obećao mu da će ga izabrati. To se i dogodilo, dogovor je propao. Pokušali smo zatim da dovedemo Peđu Stojakovića, ali je i on otišao u NBA. Na kraju smo potpisali Žarka Paspalja", dodao je Kacola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: