Lebron stigao Karima i nastavio poteru za Majklom

Lebron Džejms, najbolji igrač današnjice i prva zvezda Klivlend Kavalirsa, nastavlja da piše istoriju NBA lige.

Izvor:

Ponedeljak, 03.04.2017.

18:13

Lebron stigao Karima i nastavio poteru za Majklom
Getty Images

'Kralj' je prethodne noći, u možda najboljem meču sezonu između Kavsa i Indijana Pejsersa (135:130) u Ohaju, upisao 11. tripl-dabl ove sezone.

Šampion je do važnog trijumfa u borbi za vrh Istoka stigao tek posle dva produžetka, a Bron je meč završio sa 41 poenom (13/29 za dva, 3/10 za tri), 16 skokova i 11 asistencija.

Ipak, nije nova sjajna partija razlog po kom se izjednačio sa legendarnim Karimom Abdul-Džabarom, odnosno nastavio poteru za 'Njegovim letećim visočanstvom' – Majklom Džordanom.

Okršaj sa Pejsersima bio je 787 uzastopni u kom je Lebron imao dvocifren poenterski učinak, na koliko je stao i nekadašnji centar Milvoki Baksa i Los Anđeles Lejkersa, dok je na prvom mestu najbolji igrač svih vremena sa 866 takvih partija u nizu.

Momak iz Akrona ove sezone, u kojoj želi da odbrani prsten i stigne do svoje četvrte šampionske titule, prosečno beleži 26,3 poena, 8,7 asistencija i 8,5 skokova, za nešto više od 37 minuta na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: