Trojka Kuka za pobedu Zvezde

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 06.10.2007.

21:48

Default images

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na startu NLB lige. Nakon Hemofarma Zvezda je ovoga puta bila bolja i od Vojvodine u "Spensu" rezultatom 85:82 (20:21, 30:23, 17:22, 18:16). Trojku za pobedu Zvezde u poslednjim trenucima postigao je Amerikanac Omar Kuk.

Zvezdu je, kao i u meču sa Hemofarmom, predvodio tandem Dragićević – Kuk. Dragićević je uz 23 poena imao i 7 skokova, dok je Amerikanac utakmicu završio sa 30 poena (12-7 za tri) i 5 asistencija. Vodećem dvojcu pridodao se i povratnik u Zvezdu Vladimir Tica koji je ubacio 16 poena. U ekipi Vojvodine najbolji je bio Miloš Bojović sa 22 poena. Ivan Ivanović je ubacio 18, a Marko Lekić 11 poena.

Vojvodina je bolje otvorila duel u "Spensu", pa je nakon šest minuta trojkom Bojovića došla do plus 12 (19:7). Zvezda je, uz osam poena Dragićevića, odmah uzvratila serijom 11-0, pa je na kraju prve deonice domaći tim imao samo poen prednosti (21:20).

Omar Kuk bio je sa sedam poena inicijator nove serije Zvezde, koja je početkom druge četvrtine došla do vođstva od 29:21. Beograđani su i u nastavku druge deonice održali stečenu prednost pa je na poluvremenu bilo 50:44 za Zvezdu.

Ipak, Novosađani se na startu drugog dela vraćaju zahvaljujući, u tim trenucima, odličnom Marku Lekiću, pa je usledio uzbudljiv finiš.

Pri rezultatu 81:79 Dragićević je promašio za tri, a Ivanović je nakon kontre Vojvodine izjednačio na 81:81. Usledila je penal završnica u kojoj su Kuk sa jedne i Bojović sa druge strane bili polovično uspešni, pa je na devet sekundi pre kraja rezultat ponovo bio izjednačen.

Odgovornost je preuzeo Omar Kuk koji je preneo loptu i praktično u poslednjoj sekundi pogodio trojku sa osam metara za novu pobedu Zvezde.

"Crveno-beli" u trećem kolu dočekuju Cibonu u Pioniru, a Vojvodina gostuje Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: