Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.10.2013.

23:32

Navijač Totenhema pušten uz kauciju

Navijač Totenhema koji je uhapšen zbog pogrdnog navijanja na meču sa Vest Hemom u ponedeljak je pušten da se brani sa slobode uz kauciju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pomenuti navijač Totenhema uhapšen je jer je koristio reč ’ješa’, koja je pogrdna za Jevreje, ali je zanimljivo da sami sebe tako zovu pristalice ’pevaca’.

Taj navijač je slobodan do novembra, kada će se pojaviti pred sudom. Policija u Londonu je potvrdila je da je uhapsila još devet osoba zbog drugih prestupa tokom i posle meča u kojem je Vest Hem došao do pobede sa 3:0

Policija je uoči utakmice sa Vest Hemom upozorila navijače oba tima da će biti uhapšeni ukoliko budu koristili uvredljive izraze, pa makar se te reči odnosile na njih same.

Međutim, navijači Totenhema su se oglušili o te naredbe i tokom celog meča su pevali slogan ’Armija Ješa’, kako zovu svoj tim.

Za Totenhem tradicionalno navijaju članovi jevrejske zajednice u Londonu, a više o tome pročitajte u našoj temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu