Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2012.

15:57

Ibrahimović ulazi u istoriju LŠ

Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović još nije uspeo da osvoji trofej u LŠ, ali će postati prvi igrač koji je promenio šest klubova u elitnom takmičenju.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Ibrahimović je letos prešao iz Milana u Pari Sen Žermen, a prethodno je u Ligi šampiona nastupao kao član Ajaksa, Juventusa, Intera i Barselone.

"Da mislim da je PSŽ nije spreman za borbu s najjačim evropskim klubovima, ne bih ni dolazio u Pariz", rekao je Ibrahimović, koji je u Ligi šampiona odigrao 86 utakmica i postigao 28 golova.

Do sada su rekorderi sa po pet klubova bili Nikola Anelka (Arsenal, Real Madrid, Liverpul, Fenerbahče, Čelsi), Fernando Morijentes (Real Madrid, Monako, Liverpul, Valensija, Marsej), Stefan Dalma (Bordo, Inter, Lans, Pari Sen Žermen, Marsej), Emerson (Leverkuzen, Roma, Juventus, Real Madrid, Milan) i Ernan Krespo (Parma, Lacio, Inter, Čelsi, Milan).

Od svih pomenutih igrača samo su Morijentes, čak tri puta, i Anelka osvajali trofej u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu