Nova vest
Fudbal

Petak, 10.08.2012.

16:36

Bekvalac: Potrebna pobeda na startu

Novu fudbalsku sezonu u Novom Pazaru otvara meč sa povratnikom u elitu Radničkim iz Niša.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pazarci ulaze u drugu superligašku sezonu, a njihovi gosti su prošle sezone bili šampioni Prve lige Srbije.

Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac rekao je da njegovi fudbaleri poseduju kvalitet da osvoje tri boda, ali da će za takav ishod morati da pruže svoju najbolju partiju.

"Ne bi bilo realno da nekome pretimo ili da smo previše euforični, ali potrudićemo se da maksimalnim zalaganjem dodjemo do pobede. Osim Đorđa Tutorića i Radenka Bulatovića, zadržali smo okosnicu tima i doveli neke igrače koje smo želeli. S druge strane, za još neka pojačanja nismo imali finansijskih mogućnosti", rekao je Dragoljub Bekvalac novinarima na Gradskom stadionu.

"Napravili smo, ipak, homogen kolektiv i bodovi sa našeg stadiona se neće lako odnositi. Mislim, čak, da ćemo mi često donositi bodove sa gostovanja. Bez tri boda protiv Radničkog iz Niša, bio bi to start poput prošlogodišnjeg i sve ćemo učiniti da tako ne bude", dodao je on.

Bekvalac je ocenio da će Super liga biti izuzetno ujednačena i da se samo četiri ili pet timova neće boriti za opstanak.

"Desetak ekipa će se boriti da izbegnu ispadanje. Nadam da ćemo mi dobro startovati, iako su na samom početku svi rezultati mogući. Pobeda nam je neophodna zbog teškog rasporeda u sledeća dva kola, pošto idemo u Kragujevac i dolazi nam Crvena zvezda", kazao je Bekvalac.

Strateg Novopazaraca za sutrašnju utakmicu neće moći da računa na Ibrahima Arifovića koji pauzira zbog crvenog kartona zaradjenog u poslednjem kolu minulog prvenstva, kao i na povredjene Filipa Stojanovića i Admira Kecapa.

"Mislim da i bez njih imamo kvalitet dovoljan za trijumf, bez obzira što rival ima tim koji je već duže zajedno. Imam dilemu za jedno mesto u veznom redu, pošto razmišljam da li da talentovanom Faruku Bihorcu ukažem šansu od početka", rekao je Bekvalac.

Kapiten Irfan Vusljanin ocenio je da će Novi Pazar igrati protiv kvalitetnog protivnika, ali i da je njegova ekipa favorit.

"Imamo odličnu atmosferu, dobili smo par iskusnih superligaških igrača i to će nam puno pomoći. Radnički je ubedljivim trijumfom u Prvoj ligi prošle sezone pokazao da je kvalitetan tim, pa očekujem dobru utakmicu, pune tribine i dobar rezultat za nas", kazao je Vusljanin.

Gostujući tim će, prema najavama, na subotnjoj utakmici imati podršku oko 100 svojih pristalica.

Meč prvog kola Super lige Srbije izmedju Novog Pazara i Radničkog iz Niša igraće se u subotu u 17.30 na Gradskom stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu