Austrija izvukla bod, ostala u igri

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2008.

22:49

Default images

Reprezentacije Austrije i Poljske odigrale su u Beču nerešeno, 1:1, u okviru 2. kola grupe B. Poljska je povela pogotkom Gerera, u 30. minutu, ali su Poljaci ispustili pobedu u nadoknadi vremena, nakon što je Vasilevski faulirao Prodla u šesnaestercu, a Vastić pogodio sa bele tačke za konačanih 1:1. Obe ekipe osvojile su tako prvi bod na turniru. Austrija u poslednjem kolu, 16. juna, igra sa Nemačkom i još uvek ima šanse da izbori plasman u četvrtfinale, dok se Poljska sastaje sa Hrvatskom, koja je posle pobede nad Nemačkom i rezultata utakmice iz Beča obezbedila prvo mesto u grupi.

Pogledajte statistiku sa meča Austrija - Poljska.

Austrija je izgubila u prvom kolu od Hrvatske, a selekcija suorganizatora turnira krenula je silovito protiv Poljske, sa namerom da izbegne sudbinu Švajcarske, koja je već posle drugog meča izgubila sve šanse za prolazak u četvrtfinale.

Austrijanci su propustili niz prilika u prvom poluvremenu. Najpre je Harnik izašao sam ispred Boruca, ali je šutirao samo pored gola, kada su domaći navijači već počeli da slave pogodak.
(Foto: Reuters)
Isti igrač je u 14. minutu sa samo nekoliko metara šutirao pravo u golmana Poljske, a dva minuta kasnije Boruc je ponovo sprečio siguran pogodak domaćeg tima, kada je zaustavio kontranapad Linca.

Sve promašaje Poljska je kaznila u 30. minutu. Saganovski je šutirao, golman Austrije uspeo da odbrani, ali je odbio loptu pravo u noge Gerera, koji iz blizine šalje loptu u mrežu.

Gol Poljaka označio je kraj incijative domaćih. Austrija je u drugom poluvremenu bila potpuno bezopasna, a Poljaci su čvrsto branili gol. Ipak, domaći se nisu predali, a upornost im se isplatila u 92. minutu. Posle gužve u šesnaestercu nakon slobodnog udarca daleko od gola, Levandovski je povukao Prodla, a sudija pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo 38-godišnji Ivica Vastić i pogodio i tako postao ubedljivo najstariji strelac u istoriji šampionata Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: