Rusija posle drame izbacila Srbiju sa Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Dejvis kupa, pošto je od nje bila bolja Rusija.

Izvor: PT

Petak, 22.11.2019.

10:10

Rusija posle drame izbacila Srbiju sa Dejvis kupa
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Rusija se plasirala među najbolje četiri ekipe na svetu posle tri dramatična meča i jedne pobede u singlu i jedne u dublu.

Okršaj je odlučio dubl u kojem su Karen Hačanov i Andrej Rubljov pobedilio Novaka Đokovića i Viktora Troickog sa 2-1 u setovima (6:4, 4:6, 7:6(8)).

"Zbornaja" će u polufinalu igrati protiv Kanade, koja je istim rezultatom pobedila Australiju.

Srbija je propustila šansu da u singlu obezbedi plasman dalje, pošto je u prvom meču dana Filip Krajinović izgubio od Rublova.

Srpski teniser odigrao je svoj najlošiji meč na turniru i mladi ruski teniser slavio je posle svega 52 minuta – 6:1, 6:2.

Posle njih usledio je duel Novaka Đokovića i Karena Hačanova. Najbolji srpski teniser slavio je rezultatom 6:3, 6:3 i na semaforu je stajalo 1-1.

Pošto pobednika nismo dobili posle singlova, duel je odlučio dubl u kojem su igrali Novak Đoković/Viktor Troicki protiv Hačanova i Rubljova.

Srpski duo je odigrao pretežno dobro, ali na kraju nije uspeo da kompletira preokret i Rusi su se zasluženo plasirali u polufinale – 6:4, 4:6, 7:6(8).

Novak i Troicki su dobro otvorili dubl meč i napravili prvi brejk, iskoristivši treću brek loptu za 3:1.

Ipak, prednost i radost srpskog tandema nije dugo trajala, pošto su Rusi momentalno vratili brejk, zaigrali znatno bolje i iskoristili slabosti Srbije.
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Tu nije bio kraj seriji Rusije, koja je posle brejka nad Đokovićem napravila i brejk nad Troickim i odjednom od 1:3 došla do 5:3.

Nade za povratak u prvi set nije bilo, pa su se Novak i Viktor fokusirali na drugi i tu, kao i u prvom, napravili rani brejk.

U jednom trenutku kada je Rubljov servirao desio se sporni momenat, o kojem ste mogli opširije da čitate na našem sajtu, ali naši teniseri su uspeli da naprave brejk.

Kao i u prethodnom setu radnost nije dugo trajala, uz još jednu grešku sudije Nika Helverta na štetu Srbije, pa je "zbornaja" ponovo vratila brejk.

Ključni detalj drugog seta desio se u desetom gemu. Rusima je opao nivo servisa, riterni su se češče pogađali i Novak i Viktor su uspeli da naprave brejk i uvedu meč u treći, odlučujući set. Problem za Srbiju bila je potencijalna povreda Novaka Đokovića, koji se u jednom trenutku uhvatio za lakat sa kojim je imao problem. Lekar je na kratko reagovao i problem je u tom trenutku otklonjen.

U trećem setu viđene su samo dve brejk lopte, obe na servisu srpskog tandema to jest Đokovića. Drugi teniser planete tada je podigao fokus i spasao gem za svoju ekipu, a veliku šansu Srbjia je imala pri vođstvu od 5:4.

Tada je, na servisu Rubljova, bilo 0:30 – "orlovi" su bili na samo dva poena od pobede. Ipak, mladi Andrej je pogodio dva izvanredna servisa, a utisak je bio da je na riternu odigrano previše "ziheraški" u izuzetno bitnom momentu.

Taj-brejk nam je doneo još mnogo neizvesnosti i propuštenih šansi.

Rusi su prvi došli do mini-brejka prednosti, ali je trenutak pada servisa Hačanova iskoršćen na pravi način i došlo se do 6:5 i meč lotpe na servisu.

Srbija nije iskoristila ni tu priliku, kao i naredne dve (još jedna na servisu), pa je Rusija došla do svoje prve.

Rubljov je odlično odservirao, ritern nije prešao mrežu i Srbija je u četvrtfinalu završila učešće na Dejvis kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

329 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: