Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 18.11.2010.

20:17

Raikonen: „Najteža sezona do sada“

Finac Kimi Raikonen zahvalio se Red Bulu i Sitroenu na datoj šansi za prelazak iz Formule 1 u reli ove sezone, iako tvrdi da mu je ona bila najteža do sada.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Formule 1 iz 2007. godine priznao je da mu je prethodna godina predstavljala najveći izazov u celoj karijeri.

Raikonen je svoju debitantsku sezonu u Svetskom reli šampionatu (WRC) završio osmim mestom na Reliju Velike Britanije, i tako je peti put došao do bodova.

Ipak, Raikonen nije svaki reli završio tako uspešno jer je nekoliko puta imao veće udese, ali je odlučan u nameri da ostane u reliju, ako osigura mesto u nekom timu.

Reli u Velsu je bio dobar i lepo je što sam svoju prvu WRC sezonu završio među osvajačima bodova. Ovo je sigurno bila najzahtevnija sezona u mojoj karijeri, a u Britaniji sam vozio jedan od najtežih relija ikada. Ali, kao i sve ostalo, to je bilo jedno novo iskustvo za mene“, istakao je Raikonen.

Finac je naglasio da je sezona iza njega bila otprilike onakva kakvu je i očekivao.

Kada pogledam unazad, ova sezona je manje-više bila onakva kakvu sam i očekivao. Napravili smo nekoliko grešaka, ali smo i naučili mnogo. Specijalu u Velsu su bili dobri, ali je za brz prolazak na njima potrebno iskustvo. Generalno govoreći, srećan sam napretkom koji sam ostvario, uz to sam se i dobro zabavio, i veoma sam zahvalan Red Bulu i Sitroenu na prilici koju su mi ukazali ove godine“, rekao je Raikonen.

Raikonen je još pre nekoliko nedelja izjavio da se sigurno sledeće sezone neće vratiti u Formulu 1, već da želi da ostane u reliju, ali još uvek nije poznato da li će ostati vozač Sitroenovog junior tima ili će promeniti sredinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

21 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu