As za kraj, Novak u polufinalu Australijan opena!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u polufinalu Australijan Opena!

Izvor: SN/ZK

Utorak, 16.02.2021.

09:45

As za kraj, Novak u polufinalu Australijan opena!
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Pobedio je posle tri i po sata igre Aleksandera Zvereva, 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6) i tako će po deveti put u Melburnu igrati za plasman u finale.

Novak u pobedama sa Zverevom sada vodi sa 6:2, dobio je poslednjih pet mečeva u nizu, po drugi put u četvrtfinalu grend slema, posle Rolan Garosa 2019.

Novaku je ovo 39. grend slem polufinale i jubilarna 80. pobeda na Australijan openu, 19. u nizu!

Nije Novak najbolje počeoi meč, kao da nije bio dovoljno zagrejan, što i ne iznenađuje ako se ima u vidu da nije trenirao ovih dana između mečeva, otkako se povredio.

Zverev je odmah na startu napravio gem i videlo se da će Novak imati velikih problema na servis Nemca, koji je u tom delu igre servirao odlično.

Novaku nije funkcionisao ritern, a uz to pravio je neverovatno veliki broj grešaka za njegove standarde.

Nemac je držao prednost servisam na 5:3 imao je i prvu set loptu na Novakov servis, ali je branilac trofeja u Melburnu odoleo i dobio gem. Potom je Saši zadrhtala ruka u gemu u kom je servirao za set, Novak je vratio brejk za 5:5 i ubrzo su stigli do taj-brejka.

Poveo je Novak u taj brejku sa 2:0, imao je i 4:3 i 5:4, ali je Nemac uspeo da okrene sve u svoju korist i iskoristi treću set loptu, dobivši taj lutrijski deo igre sa 8:6.

Na startu drugog seta, sasvim druga slika – Đoković je podigao nivo igre, drastično smanjio broj grešaka, za tili čas je sredio redove.

Veoma brzo je stigao do dva brejka prednosti i vođstva od 4:0.

To mu je praktično omogućilo da uz svega tri izgubljena poena na svoj servis dođe posle 29 minuta igre u tom setu do 6:2 i izjednačenja u meču.

Start trećeg seta podsetio je na početak meča, Nemac je u drugom gemu došao do brejka potom i do prednosti od 3:0.

Međutim, Novak ne bi bio Novak kada ne bi bio u stanju sve da okrene u svoju korist.
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT
Uspeo je da se sa 1:4 vrati na 6:4 i tako povede sa 2:1 u setovima.

Oscilacije u igri i jednog i drugog su se nastavile, opet je Đoković loše počeo set, dozvolio protivniku da uz brejk dođe do 3:0.

Ipak, kao i ranije, Novak je uspeo da sve toi nadoknadi.

Napravio je brejk u petom gemu, potom izjednačio na 3:3.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, Zverev u osmom gemu nije iskoristio brejk lopte, Novak je izjednačio na 4:4.

Imao je Zverev u 12. gemu set loptu na servis Novaka, ali nije je iskoristio.

U taj brejku, Novak je prvu meč loptu imao na 6:5, nije je iskoristio, ali jeste onu na 7:6 i to 23. as servisom u meču.

U polufinalu će igrati protiv senzacije turnira, Rusa Aslana Karaceva, 114. na svetu, pošto je on pobedio Grigora Dimitrova u četiri seta.

Sve detalje meča mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

653 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: