Petak, 17.12.2021.

07:55

SAD: Za putnike na aerodromima kompleti za samotestiranje

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdili su da su počeli sa distribucijom besplatnih kompleta za samotestiranje na kovid 19 putnicima na međunarodnim aerodromima

Izvor: Tanjug

SAD: Za putnike na aerodromima kompleti za samotestiranje
Foto: Shutterstock/gg5795

CDC je u saopštenju naveo da je počeo da distribuira komplete u sredu i da ih deli putnicima na aerodromima u Mineapolisu, Majamiju i Čikagu, a da će uskoro distribucija početi i u Dalasu, na aerodromu "Fort Vort", kao i na još četiri dodatna međunarodna aerodroma, u narednim nedeljama, čije lokacije nisu precizirane, prenosi Rojters.

Kako se navodi, CDC podstiče, ali ne obavezuje, putnike u međunarodnom vazdušnom saobraćaju da urade novi test na kovid 19 po dolasku u SAD.

Prema važećim pravilma, koja su stupila na snagu 6.decembra, zahteva se od gotovo svih putnika koji letovima stižu u SAD, da prilože negativan test na kovid 19, ne stariji od 24 sata od dana putovanja, u prevenciji visoko infektivnog omikron soja.

Bela kuća je 29. novembra zabranila skoro svim stranim državljanima iz osam južnoafričkih zemalja da ulaze u SAD, zbog straha od širenja omikron soja, ali nije proširila ta ograničenja putovanja na sve zemlje, u kojima je nova varijanta do sada otkrivena, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: