Promocija Dubrovnika kroz seriju "Igra prestola" (VIDEO)

Jedan od najpoznatijih turističkih gradova u Evropi, sigurno će biti još popularniji nakon promocije kroz hit seriju kanala HBO „Igra prestola“.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

15:04

Default images

Pre dve nedelje objavljen je dvadesetšestominutni film posvećen jednom danu snimanja najpopularnije HBO serije “Igra prestola”, u kojoj Dubrovnik predstavlja King's Landing, sedište sedam kraljevstava.

Uz lokacije u Sevilji i Belfastu , deo promotivnog filma posvećen je snimanju u ovom hrvatskom gradu – na lokacijama Sv. Marije i pokraj Etnografskog muzeja Rupe, koje su prošle godine najviše i korišćene.

Fantastični kadrovi Dubrovnika koji su vidljivi u promotivnom videu još jednom su pokazali svu raskoš dubrovačkih vizura, te ponovo snažno promovisali Dubrovnik kao jednu od najvažnijih lokacija u seriji.

Tri zemlje, stotine glumaca, statista i ekipe, jedan epski dan – dokumentarac je do sad na kanalu YouTube pregledan više od milion puta.

“Nakon putovanja devetnaest novinara koje je HBO u saradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizovao uoči izdavanja DVD-ja četvrte sezone, produkcija HBO je dala ogroman doprinos promociji Dubrovnika” navode hrvatski mediji.

foto: flickr.com/archer10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: