Beogradom ove godine krstarilo 70.000 stranaca

Rečnim brodovima za krstarenje u Beograd je ove godine došlo 70.000 stranaca, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

15:59

Default images

Foto: Martin Lopatka / Flickr.com

Tokom ovogodišnje sezone nautičkog turizma koja je danas završena, najviše turista je došlo iz Nemačke, SAD, Francuske, Austrije i Kanade.

Od ukupno 530 pristajanja u Beogradu, najviše ih je bilo u maju, junu i avgustu. U kategoriji s četiri zvezdice bilo je 62 odsto brodova koji su ove godine uplovli u Luku Bograd, a 43 odsto s tri zvezdice.

Pored 70.000 putnika, brodovima je u Beograd doputovalo i više od 23.000 članova posade. Sezona je počela u martu, što u poređenju sa prethodnim godinama, ukazuje da nautička sezona iz godine u godinu traje sve duže, navodi TOB.

Poslednji brod u ovoj sezoni koji je danas isplovio iz Međunarodnog putničkog pristaništa Luke Beograd, bio je "Viking Embl", kompanije Viking River Cruise, s putnicima iz SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: