Najlepša grčka ostrva: Plavo-bela lepotica Santorini FOTO

Na pragu smo letnje sezone i vreme je da se skuje plan kako i gde pobeći od gradske vreve

Izvor: B92

Petak, 19.04.2019.

16:40

Najlepša grčka ostrva: Plavo-bela lepotica Santorini FOTO
Foto: depositphotos/ankamonika

Lokacijski blizu, a i tradicionalno Grčka je često odredište domaćih turista, što ne čudi: tirkizno, kristalno čisto more, prelepe plaže, romantični zalasci sunca i, da ne zaboravimo, ono što je nama posebno priraslo srcu - ukusna mediteranska kuhinja, karakteristična za ovo geografsko područje.

Ostrvo Santorini pripada grupaciji ostrva pod nazivom Kiklada u Egejskom moru, i jedno je od najpopularnijih odredišta kad je ova mediteranska zemlja u pitanju, sa kojim izvesno nećete pogrešiti.
Foto: depositphotos/Maugli
Ova grčka lepotica naširoko poznata po jednoobraznim plavo-belim fasadama, koje bojama asociraju na grčku zastavu, jedna je od omiljenih atrakcija. Simbol je grčkog primorja, na šta su tamošnji žitelji posebno ponosni.

Ako ste u potrazi za savršenim spojem romantike i dinamike, ovo rajsko ostrvo veoma bogatog noćnog života za vas je idealno rešenje.

Prijatni i gostoljubivi meštani dočekaće vas kao najrođenije i potruditi se da dobar glas o njima kroz vaše iskustvo ode još dalje.
Foto: depositphotos/lucianbolca
Fira, glavni grad na ostrvu, smešten je na zapadnoj obali i veoma živ, sav u kućicama prepoznatljivog stila.

Ono što ne smete propustiti je obilazak nekoliko najčuvenijih plaža.

Obale od vulkanskog kamenja najrazličitijih boja - od ugalj-crnog kamenja, pa do bleštavobelog sitnog peska, deluju potpuno nestvarno. Čuvena je "Red bič", nazvana po pesku crvenkaste boje, koji potiče od vulkanske lave, dok nasuprot njoj, "White Beach" pokriva snežnobeli pesak - često je prikazana na razglednicama.

Popularne su i "Kamari" i "Perissa", pa ako ste već tamo, predlog je da nijednu ne propustite.

Nakon ovih moćnih prizora potrebno je samo da sebi pronađete najprigodniji aranžman. Ostaje da uživate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: