Usvojen predlog: Zrenjanski budžet grada za 2023. iznosiće 5,5 milijardi

Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je danas predlog budžeta grada od 5,5 milijardi dinara i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za narednu godinu.

Izvor: B92

Subota, 10.12.2022.

11:02

Usvojen predlog: Zrenjanski budžet grada za 2023. iznosiće 5,5 milijardi
Foto: shutterstock/TinnitusDoll

Članovi gradskog veća usvojili su i predloge o izmenama odluke o lokalnim komunalnim taksama i odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, na osnovu čega će ti iznosi biti uvećani u narednoj godini.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ukazao je da se od ukupno planiranog obima budžeta za 2023. godinu blizu milijardu dinara odnosi na kapitalne projekte, odnosno kapitalne investicije.

"Reč je o nastavku izgradnje kanalizacione mreže i nastavku izgradnje gradskog stadiona, takođe i o javno-privatnim partnerstvima koji su bitni za zaštitu životne sredine, o sanaciji gradske deponije, o javno–privatnom partnerstvu za putnu infrastrukturu i niz drugih projekata", rekao je on.

Naveo je i da je budžet za 2023. godinu za zaštitu životne sredine uvećan za skoro 200 miliona dinara i da to pokazuje nastojanja grada Zrenjanin i lokalne samouprave da se problemima iz te oblasti ozbiljno bave.

"Kada je u pitanju zaštita životne sredine, očekujemo i veliku podršku ministarstva za zaštitu životne sredine, odnosno viših nivoa vlasti, a budžetom za narednu godinu nastavićemo da podržavamo i naše najmlađe, kao i najugroženije sugrađane", rekao je gradonačelnik.

Salapura je ukazao da je danas gradsko veće promenilo program koji se tiče otuđenja gradskog građevinskog zemljišta zbog zainteresovanosti investitora.

"U pitanju je parcela od 12 hektara i sada polako finalizujemo te pregovore, a javnost će o tome biti obaveštena u narednom periodu, kada budemo finalizovali dogovor", poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: