Saznajte karakterne osobine mačke prema obliku glave

Mačke ponekad predstavljaju pravu misteriju, čak i njihovim vlasnicima. Međutim, stručnjaci za ponašanje mačaka tvrde da mogu otkriti karakterne osobine vašeg ljubimca prema obliku glave i crtama lica. Proverite šta vaša maca krije od vas...

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2015.

19:40

Default images

Stručnjakinja za ponašanje mačaka iz Kalifornije Arden Mur nakon dugog posmatranja razvrstala je mačke prema obliku glave u tri kategorije.

Dok njena teorija nija zasnovana na naučnom istraživanju, Mur tvrdi da je njeno dugogodišnje iskustvo pokazalo da postoji jaka veza između izgleda i ličnosti mačke.

Četvrtast oblik lica
Ove mačke su obično krupnije, sa četvrtastim oblikom tela i glave. Maine Coon, najveća pripitomljena mačka, tipičan je predstavnik ove kategorije. One su opisane kao retriveri u svetu mačaka.

Mačke sa četvrtastim oblikom glave često su spremne da zadovolje potrebe svojih vlasnika. Takođe, imaju tendenciju da budu nežne i vole grljenje i maženje.

Idealni vlasnici za ovu mačku su osobe sa radnim vremenom od "9 do 5" i porodicom koja će se igrati sa ljubimcem.

Ovalan oblik glave
Ove mačke obično imaju velike oči i zaobljen oblik tela. Tipičan primer ove grupe je persijska mačka. One imaju tendenciju da budu mirnije, lako plašljive i pokorne pouzdanim članovima porodice.

Idealan vlasnik za ovu mačku bi bila osoba koja više vremena provodi kod kuće u mirnom okruženju.

Trouglasti oblik lica
Mačke sa trouglastim oblikom lica uključuju sijamske mačke kao tipične predstavnike.

Ove mačke imaju tanje i glatko krzno, često i veće uši i lice koje se sužava u nos.

One se često nazivaju "ovčarskim psima" u svetu mačaka. Mačke sa trouglastim oblikom glave najbolje se snalaze u aktivnim domaćinstvima koja su često zauzeta, radoznala i vokalna. Idelalan vlasnik bi bila osoba koja želi da nauči svoju mačku raznim trikovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: