Zelena mačka iz Bugarske je oteta?

Pre nedelju dana mačka iz bugarskog grada Varne dospela je u žižu javnosti zbog neobične boje svog krzna. Građani Varne danima su sretali mačku čije je krzno potpuno zeleno.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2014.

08:28

Default images

Ceo svet pisao je o njoj – neki su se čudili, neki joj se divili, a bilo je i komentara da je maci neko namerno obojio krzno i da je reč o zlostavljanju životinja. Ovih dana, zelena mačka ponovo je predmet pisanja svetskih medija zato što se veruje da je – oteta.

Zelene mačke više nema na ulicama Varne! Njen nestanak je čak i prijavljen, nakon što je niko nije video 3 dana! S obzirom na to da je ova mačka odjednom postala veoma popularna sumnja se da ju je neko udomio, baš zbog njenog jedinstvenog, zelenog krzna.

Ima i onih koji misle da je maca jednostavno pokisla, a da je kiša isprala zelenu boju.

Podsetimo se, zelena mačka je mamila poglede znatiželjnih sugrađana, koji su primetili da ona svakog dana postaje sve „zelenija“, što je izazivalo još veće interesovanje.

Na početku se pretpostavljalo da je neko maltretirao životinju, odnosno namerno je polio farbom, a na Fejsbuku je čak otvorena i stranica na kojoj se poziva na kažnjavanje onoga ko je to učinio.

Ubrzo je otkriveno da maca nije bila zlostavljana, već da je samo danima spavala u napuštenoj garaži punoj sintetičke boje i da je to jedini razlog što je „pozelenela“.

Nadamo se da neobična mačka iz Bugarske neće podstaći vlasnike da farbaju svoje ljubimce kako bi izgledali jedinstveno i drugačije.

RSPCA (Royal Society for the Prevention od Cruelty to Animals) iz Engleske upozorio je da farbanje životinja u kozmetičke svrhe može biti opasno po ljubimce.

Na Jutjubu osvanuo je i snimak zelene mačke koji možete pogledati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: