Suđenje 'lajavcu' se nastavlja: Medo mora na veštačenje

Nakon šest sati ročišta, na kom se izređalo 11 svedoka, suđenje Medi će se nastaviti u maju. Poseban Institut tada će veštačiti glasnoću Medinog laveža.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

15:40

Default images
ilustracija

Foto: EmmyMik/Flickr.com

Pas Medo iz mesta Peroj u blizini Pule jedini je pas u Hrvatskoj sa sudskom zabranom lajanja.

Sudija Nataša Horvat u četvrtak je saslušala 11 svedoka obe stranke, što suseda, prijatelja, ali i članova porodice.

Tužioci, članovi porodice Vukotić, smatraju da im je zbog neprekidnog psećeg laveža narušeno zdravlje i tvrde da ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti tokom dana.

Medini vlasnici - porodica Šimunović iz Peroja, tvrde, međutim, da Medo laje jer ga porodica Vukotić provocira.

Vukotići su u svojim iskazima istakli da su zbog nemogućnosti rešavanja odnosa sa susedima i pokrenuli sudski postupak. S druge strane, susedi koji su na sud došli u svojstvu svedoka porodice Šimunović tvrde da za Medu nisu ni znali, niti su ikad čuli lavež, sve dok nije počeo sudski postupak.

Suđenje se nastavlja u maju kada bi sud, prema rečima advokata porodice Šimunović, Ivana Milanovića, putem Instituta trebalo da sprovede veštačenje o nivou buke na području obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: