Hitna pomoć za životinje radi bez prestanka

Hitna pomoć za životinje do sada je radila od osam do 20 časova, ali u poslednje vreme, zbog veoma niskih temperatura, radi bez prestanka.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

21:28

Default images

Foto: Raffaele Esposito / Flickr.com

Oni ne žive na ulici zato što su to sami izabrali, nego zato što su ih na ulicu izbacili nesavesni i nehumani vlasnici. Vlasnici pasa i mačaka često svoje ljubimce izbace onda kada im dosade, ukoliko se razbole ili ostare.

Sekretarijat za privredu i Veterina Beograd organizovali su danonoćno dežurstvo kako bi pomogli svim napuštenim i ugroženim životinjama na ulici.

“U standardnim uslovima radimo 12 sati, s tim da se za specijalne slučajeve uključuju ekipe zoo higijene koje rade 24 sata. Kada temperatura padne na minus osam, opredelili smo se da radimo puno da se 24-časovno vreme”, kaže Budimir Grubić, direktor Veterine Beograd.

Na ulicama grada veliki je broj mladih pasa, koji nemaju sklonište ni hranu, a u prethodnom periodu temperatura je bila i ispod minus deset stepeni.

Služba ima kompletno opremljeno terensko vozilo za hitne intervencije i najsavremenije aparate ali i sjajan tim veterinara. Vozilo Hitne pomoći ima i nosila za prevoz povređenih životinja.

“Nažalost, vrlo često se dešava da nas građani zovu zbog saobraćajnih nesreća. Važno je da se životinja ne pomera, ukoliko je povređena u udesu, nego da se pozove Hitna pomoć”, objašnjava Vukašin Vukotić, veterinar.

Hitnu pomoć pri Veterini Beograd, za sada finansira Gradska uprava i Sekretarijat za privredu. Ukoliko vašem kućnom ljubimcu pozli ili pronađete napuštenu životinju kojoj je pomoć neophodna, službu Hitne pomoći za životinje možete da pozovete na brojeve telefona 0628090-333 i 0628041-092.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: