Atelje 212 priprema Bergmanovu "Jesenju sonatu"

U Ateljeu 212 priprema se nova predstava "Jesenja sonata" velikog švedskog filmskog i pozorišnog stvaraoca Ingmara Bergmana, koju režira Jagoš Marković, čija premijera je zakazana za ponedljak 4. jul u Budvi.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

15:23

Atelje 212 priprema Bergmanovu

U jubilarnoj sezoni, u kojoj Atelje 212 obeležava 60 godina potojanja, ova predstava se organizuje u saradnji sa festivalom Grad Teatar Budva koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja.

Uloge u predstavi igraju Tanja Bošković, Branka Šelić, Mladen Andrejević i Jelena Petrović. Scenografiju je osmislio Jagoš Marković, a kostime Maria Marković.

Bergman je film "Jesenja sonata" snimio 1978, a govori o svetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa kćerkom koja ima psihičkih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: