Gran pri festivala na Jahorini za film iz Srbije

Na 9. Međunarodnom festivalu "Jahorina film festival 2015" nagradu Gran pri za najbolje ostvarenje dobio je kratki igrani film "Dok su oni leteli na Mesec" autora Boriše Simovića iz Srbije, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 05.09.2015.

13:20

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu: dekan Akademije umetnosti u Banjaluci Luka Kecman, supervizor na Azijskoj akademiji za film i televiziju u Nju Delhiju Rup Lal i profesor na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu Osman Arslanagić.

Na festivalu dokumentarnog filma, turizma i ekologije, koji je otvoren 26. avgusta na Palama, prikazano je 95 filmova iz 28 zemalja. Moto festivala bio je "Dodirni svetlost". Žiri je ocenjivao filmove u kategorijama dokumentarni, animirani, studentski, eksperimentalni, dokumentarni TV film i kratki igrani film i to posebno u regionalnoj, a posebno u međunarodnoj selekciji.

Pored Simovića, priznanja su dobili i drugi autori iz Srbije. "Zlatni Javor" za najbolji regionalni dokumentarni film pripao je Željku Mirkoviću za "Drugi susret", a "Zlatni Javor" za najbolji regionalni dokumentarni TV film Aleksandri Božović za "Posna jela iz Balte Berilovca". Isto priznanje u kategoriji najbolji regionalni ekološki film dobila je Gordana Momčilović za ostvarenje "Zemljom, rukama, idejama".

Inače, kratki igrani film "Dok su oni leteli na Mesec", u produkciji "Cineplanet" iz Beograda, u avgustu je osvojio i nagradu za najbolji internacionalni film na festivalu HollyShorts u Holivudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: