"U predstavi Mama Mia nema homofobične cenzure"

Pozorište na Terazijama i vlasnik licence i koproducent mjuzikla "Mama mia!" saopštili su večeras da se ta predstava u Pozorištu na Terazijama sve vreme igra konzistentno, u skladu sa odobrenim prevodom teksta od strane vlasnika prava.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

09:50

Default images
pozoristeterazije.com

Predstava se, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, izvodi i prema koprodukcijskom ugovoru firme "Prospot d.o.o" iz Radovljice. U saopštenju, čiji su potpisnici Jurij Franko iz "Prospot d.o.o", vlasnik licence i koproducent predstave, i direktor Pozorišta na Terazijama, koproducent Aleksandar Đaja, još piše da je ono izdato u cilju istinitog informisanja javnosti i mnogobrojne publike, a s obzirom na različite informacije i komentare koji se pojavljuju u medijima u vezi sa izvođenjem mjuzikla.,

Reditelj predstave "Mama mia" Jug Radivojević je povodom pritužbe Gej lezbejskog info centra rekao u sredu da se glumci u komadu drže originalnog teksta i da izgovaraju sve što u njemu piše.

Gej lezbejski info centar podneo je u sredu pritužbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv Pozorišta na Terazijama zbog homofobične cenzure u predstavi.

Pozorište na Terazijama i Jug Radivojević su, kako se navodi u pritužbi, iz svetski poznatog mjuzikla izbacili gej elemente kojih ima u originalnom scenariju. Kako još navode, ovo prekrajanje scenarija ne bi bilo toliko problematično, da Radivojević nije režirao i slovenačku verziju mjuzikla u kojoj nisu izbačeni gej elementi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: