Tri nagrade za Mirjanu Karanović u Los Anđelesu

Srpska glumica Mirjana Karanović osvojila je tri nagrade na 11. Festivalu filma jugoistočne Evrope (SEEFest) održanom u Los Anđelesu, u Beverli Hilsu - za životno delo, za njen celokupan doprinos filmu i filmskom stvaralaštvu, borbi za ljudska prava i radu sa studentima i mladim glumcima.

Izvor: B92

Subota, 07.05.2016.

15:49

Tri nagrade za Mirjanu Karanović u Los Anđelesu
Foto: YouTube Screenshot

Za najbolji igrani film, koji je osvojio Gran-pri nagradu žirija SEEfesta, u kategoriji Spajanje granica, proglašen je rediteljski debi Mirjane Karanović “"Dobra žena”", srpsko-hrvatsko-bosanske koprodukcije.

Karanovićeva je takođe osvojila nagradu za debitantski film koji se bavi osetljivom temom ratnih zločina i koji govori o ženi koja se suočava sa ratnim tajnama njenog muža.

“Imali su izuzetno bogat filmski sadržaj koji je prvukao i držao pažnju publike u Los Anđelesu”, izjavila je osnivač i direktor festivala Vera Mijojlić, koja je naročito pohvalila ovogodišnja ostvarenja srpske kinematografije.

Želimir Žilnik osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film - "Logbook-Serbistan", o svakodnevici migranata iz Severne Afrike i Srednjeg Istoka i njihovom privremenom životu u Srbiji.

Film “"Nedodirljivi", koji su režirali Nemanja Babić i Marija Ristić, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarac. Osim primetnog broja nagrada koji su osvojile filmadžije iz Srbije, nagrađeni su i filmovi iz Azerbejdžana, Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine i Turske.

U okviru SEEfest 2016, od 28. aprila do 5. maja, prikazano je 12 igranih, 13 dokumentarnih i 19 kratkometražnih filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: