Svečano otvoren stadion Tašmajdan

Kultni beogradski stadion Tašmajdan otvoren je u petak uveče nakon pet godina rekonstrukcije, a tim povodom, uz vatromet i više hiljada ljudi, nastupilo je nekoliko istaknutnih domaćih rok bendova.

Izvor: B92

Subota, 23.04.2016.

08:45

Svečano otvoren stadion Tašmajdan
Foto: Thinkstock / ilustracija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je prisustvovao svečanosti, ocenio je da je to kultno beogradsko mesto konačno vraćeno Beograđanima i ocenio da je odluka o njegovoj rekonstrukciji bila opravdana. "Videti ovu sjajnu atmosferu ovde, to znači da smo uradili pravu stvar, a pritom pomažemo deci iz prihvatilišta, koja su sa nama na koncertu", rekao je Mali i dodao da je velika stvar što energiju ovog mesta od danas mogu da osete i mlađe generacije.

Koncert je počeo nastupom dečjeg hora Čarolija, nakon koga su nastupili grupe Električni orgazam, Van Gog, Piloti, Riblja Čorba i Galija.

U rekonstrukciji stadiona Tašmajdan uloženo je oko 550 miliona dinara. Gradnja stadiona počela je 1952. godine na mestu nekadašnjeg kamenoloma u Beogradu. Stadion je svečano otvoren dve godine kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: