Međunarodna anketa o seksualnoj aktivnosti - SCG treća u svetu

Stanovnici azijskih zemalja su pod najvećim svakodnevnim stresom i zbog toga na globalnom nivou imaju najmanje aktivan seksualni život. Čitavih devet zemalja i teritorija u tom regionu ulaze u poslednjih deset kada je reč o aktivnom seksualnom životu, tvrdi proizvođač kondoma Durex.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2005.

17:03

Default images

Japan se nalazi na samom dnu liste 41 države koliko je uključeno u ovogodišnje Durexovo istraživanje.

Japanci su imali seks u proseku 45 puta godišnje, što je više nego duplo manje od globalnog proseka koji iznosi 103 puta, i daleko iza Grčke koja je u vrhu liste za 138 puta godišnje.

Na drugom mestu je Hrvatska sa 134 puta godišnje, a na trećem Srbija i Crna Gora sa 128 puta.

Britanci su nešto uspaljeniji od Amerikanaca jer imaju seks 118 puta godišnje, za razliku od 113 puta koliko iznosi prosek u Sjedinjenim državama, ali ih i dalje šiju Francuzi sa 120 puta.

Holanđani imaju seksualni odnos 115 puta godišnje, isto kao i Poljaci, a Australijanci 108 puta. Stanovnici Singapura su pretposlednji sa 73.

Indijci (75), Indonežanci (77), stanovnici Hong Konga (78), Malezijanci (83), Vijetnamci (87), Tajvanci (88) i Kinezi (96 puta godišnje) su preostali stanovnici Azije sa najnižim libidom.

Šveđani su jedini neazijati koji su ušli u poslednjih deset, sa 92 ljubavna odnosa godišnje.

Tajlanđani to rade u proseku 97 puta.

Stres svakodnevnog života u Aziji gde se su privrede u fazi ubrzanog razvoja, najverovatniji je razlog zbog čeka parovi ređe vode ljubav, kažu Durex.

"Države u Istočnoj Aziji danas imaju najbržu stopu razvoja u svetu," kaže Cesar Balota, regionalni menadžer Durexa za Singapur i Indoneziju.

Više od 317,000 ljudi iz 41 zemlje, autonomnih gradova i teritorija učestvovalo je u Durexovom godišnjem istraživanju seksualnog ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: