Stefanović: Sa Šešeljem po Ustavu

Vlada Srbije još nije dobila odluku Haškog tribunala u vezi sa povratkom Vojislava Šešelja u Hag, a kada i ako se to bude dogodilo postupiće u skladu sa Ustavom

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

12:57

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja, kada bi, prema ranijim izjavama potpredsednika SRS Milorada Mirčića, Šešelj trebalo da bude vraćen u Hag.

Upitan da li postupanje u skladu sa Ustavom znači da će Šešelj biti priveden, Stefanović je ponovio da će sve biti u skladu sa Ustavom Srbije.

"Nismo dobili nikakav dokument i ne bih voleo da se izjašnjavam o nečemu što nismo dobili", poručio je Stefanović.

Pre dva dana potpredsednik SRS Milorad Mirčić izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja.

S druge strane služba za saradnju sa medijima Tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: