"Vojska da se spremi za rat sa SAD"

Severnokorejski lider Kim Džong Un apelovao je na vojsku da se pripremi za rat sa SAD i njihovim saveznicima, javljaju državni mediji Severne Koreje.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2015.

09:16

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Situacija u kojoj je veliki rat za nacionalno ujedinjenje neminovan zahteva da sve jedinice Korejske narodne armije postanu jedinice elitne Garde u potpunosti spremne za rat - politički i ideološki, u vojnoj tehnici i materijalu", poručio je Kim, prenosi Korejska centralna novinska agencija.

Južna Koreja i SAD su juče sprovele zajedničku pomorsku vežbu, u kojoj je učestvovalo 10 južnokorejskih ratnih brodova, kao i američki razarač "Aegis", uoči početka velikih vojnih manevara koje uvek prati gnevna reakcija Severne Koreje.

Pjongjang svake godine pojačava ratobornu retoriku u vreme održavanja zajedničkih američko-južnokorejskih vojnih vežbi zbog kojih uvek dolazi do porasta tenzija na podeljenom Korejskom poluostrvu, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: