Slučaj Šajkaš: Nalazi negativni

Dosad urađene toksikološke analize pokazale su negativne rezultate kod većine učenika iz Šajkaša, potvrđeno je za B92 u Institutu za sudsku medicinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

10:46

Default images
Foto: Tanjug

Kako su objasnili, na 20 učenika primljenih u bolnicu sa simptomima trovanja urađeno je više analiza, na metan, ugljen-monoksid i još neke gasove i svi rezultati su bili negativni.

U toku dana trebalo bi da budu urađene i dodatne analize. Kada i ti rezultati budu završeni i nalazi kompletirani, biće poznati i konačni rezultati.

Nadležni iz Instituta obratiće se novinarima u petak pre podne.

Podsetimo, u utorak je dvadesetoro dece iz Šajkaša hitno prebačeno u bolnicu u Novom Sadu sa simptomima trovanja. Međutim, uzrok još nije otkriven.

Inače, "Politika" je u današnjem izdanju objavila viđenje celog slučaja epidemiologa profesora dr Zorana Radovanovića, koji tvrdi da je u pitanju "udžbenički primer epidemije masovne histerije".

"Doživeo bih najveće iznenađenje u svom dugom životu ako ovo nije slučaj masovne histerije. Ne postoji nijedan toksin, otrov u medicini, koji izaziva simptome o kojima slušamo poslednja dva dana. Jednoj devojčici je pozlilo i odjednom sedamnaestoro ostale dece pada u nesvest, a nastavnici koji su pritrčali da pomognu nisu imali nikakve simptome i tegobe", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: