"Pomozite Nigeriji kao Francuskoj"

Nigeriji treba duh pomoći međunarodne zajednice u borbi sa Boko Haramom, identičan onom prikazanom posle terorističkih napada u Parizu.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

19:02

Default images
Pripadnici Boko Harama (foto: Beta/AP)

To je rekao nigerijski nadbiskup Ignatijus Kagaima, koji je prethodno optužio Zapad da ignoriše opasnost islamističke paravojne formacije.

“Duh pomoći treba da se proširi svuda okolo, ne samo kada se napadi dogode u Evropi, već kada su ljudi u opasnosti u Nigeriji, Nigeru ili Kameronu“, naveo je Kagaima.

On je istakao da međunarodni resursi treba da budu upotrebljeni za sukob sa ljudima koji donose toliko tuge narodima u Africi.

Nadbiskup se oglasio povodom navoda da Ujedinjenih nacija da Nigerija treba da uspostavi red i zakon u državi i da istraži masovna ubistva koja se stavljaju na teret Boko Haramu.

Kancelarija UN za ljudska prava je izrazila sumnju u tačnost broja poginulih u nedavnom napadu Boko Harama na grad Baga.

Prema prvobitnim informacijama u masakru je ubijeno 2.000 ljudi, dok je Nigerija potom objavila da je u napadu stradalo 150 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: