Češka spremna da pomogne Srbiji

Predsednik češkog parlamenta Jan Hamaček poručio je, u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem, da je Češka spremna da pomogne Srbiji u procesu evrointegracija.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

17:56

Default images

"Put ka EU je komplikovan i mi smo spremni da sa vama razmenimo iskustva i da vam damo savete kako bismo vam olakšali proces pridruživanja", naglasio je Hamaček, a saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić i Hamaček su se sastali na kraju današnje posete srpskog premijera Češkoj Republici, a razgovarali su o unapredjenju saradnje dva parlamenta i podršci Češke evropskom putu Srbije.

Zaključeno je da Srbija i Češka prepoznaju značaj regionalne saradnje u cilju ekonomskog osnaživanja zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: