Selaković: Od Srbije prave Eldorado

Tajkuni i politikanti stoje iza advokatskog štrajka, a cilj je da sruše Vladu, premijera Aleksandra Vučića i da stvore ustavni haos, poručio Nikola Selaković.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Petak, 31.10.2014.

00:35

Default images

Ministar pravde je u intervjuu Novostima, optužio pojedine ljude iz vrha Advokatske komore da su direktno instrumentalizovani od Miroslava Miškovića ali i DS.

Od samog početka cilj grupe koja predvodi štrajk jeste ustavni haos, ističe Selaković.

"Nekima odgovara Srbija kao Eldorado u kome mogu da rade sve. Kao što su radili. Da postavljaju i smenjuju vlade i ministre, da ucenjuju, privode, saslušavaju. To više ne mogu! Zato se bore za pozicije i imovinu koju su stekli pljačkom Srbije", rekao je ministar.

Svedoci smo politikantsko-tajkunske sprege, napominje Selaković.

"Miroslav Mišković je pre nekoliko dana na svojoj latifundiji u Čelarevu okupio desetine ambasadora uticajnih zemalja. Šta mislite zašto? Da bi otišli na berbu jabuka? Njegov cilj je da ne bude osudjen i to tako što će da destabilizuje državu, dovede do ustavnog haosa i napadne na Vladu, koja je prva posle više od dve decenije počela dubinske reforme i uvodjenje reda", naglasio je Selaković.

Na političku pozadinu ukazuje i to što je prvi zahtev za njegovu ostavku, 29. avgusta, stigao iz UO Advokatske komore Vojvodine, na čijem čelu je Srdjan Sikimić, savetnik predsednika DS i Vlade AP Vojvodine, rekao je on.

"Pa da li mislite da onaj ko želi zaista da pronadje rešenje i bori se za dobro svoje profesije, pregovarača diskvalifikuje pre samih pregovora?!", zapitao je ministar.
Prema Selakovićevim rečima, nije tajna da je Mišković angažovao najaču američku lobističku kuću, a zašto su iza njega stale diplomate, to morate njih da pitate.

"Verovatno zbog recidiva iz prošlih vremena, kada je Srbija samo izigravala državu. Danas vraćamo prerogative države i na tom putu ćemo opstati", naglašava Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: