Nikolić i Dačić na zasedanju GS UN

Delegacija Srbije predvođena predsednikom učestvovaće na generalnoj debati 69. redovnog zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku od 22. do 26. septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

00:00

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, predsednik Srbije Tomislav Nikolić govoriće tokom generalne debate.

U delegaciji će biti i prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Planirano je i učešće predsednika Nikolića i ministra Dačića na pratećim događajima Generalne skupštine na kojima će se razmatrati međunarodna pitanja od globalnog interesa, poput klimatskih promena, stanovništva i razvoja, mirovnih operacija i međunarodne borbe protiv terorizma.

Dačić će učestvovati i na nizu sastanaka regionalnih organaizacija, koji se tradicionalno organizuju na marginama zasedanja Generalne skupštine, a susrešće se i sa predstavnicima i članicama OEBS u kontekstu priprema za naše predsedavanje ovom organizacijom.

Učešće delegacije Srbije biće iskorišćeno i za brojne bilateralane razgovore sa članicama UN, usmerene na promociju naših nacionalnih interesa i unapređenje političke i ekonomske saradnje sa tim zemljama, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnja generalna debata 69. zasedanja Generalne skupštine otvorena je 16. septembra i trajaće do 29. septembra, a delegacija Srbije boraviće u Njujorku od 22. do 26. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: