Utorak, 19.08.2014.

09:55

"Politička elita u PR nezrela"

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović izjavio je da je politička kriza na Kosovu i Metohiji mnogo dublja nego što je moglo da se računa.

Izvor: Tanjug

Default images

Stojanović je dodao da je politička elita u Prištini nezrela i da vlada Kosova neće moći da se formira bez Srba.

Mi jasno znamo šta hoćemo, moramo da sačekamo mišljenje Ustavnog suda da li je skupštima formirana na zakonit način, a nakon toga ćemo razgovarati sa onima koji će formirati vladu, rekao je Stojanović u ponedeljak televiziji Most iz Zvečana.

On je izrazio očekivanje da će u narednih nekoliko dana biti saslušani argumenti i da će 21. avgusta biti održana sednica Ustavnog suda Kosova.

"Ukoliko se posle toga ispune naši uslovi, mi ćemo učestvovati u vladi, a uslovi podrazumevaju definisanje načina na koji će se vršiti dalja privatizacija, formiranje Zajednice srpskih opština i nekih novih opština", rekao je Stojanović.

On je dodao da je "po važećem ustavu nemoguće je formirati vladu bez Srba i to se neće desiti ukoliko se ne ispune uslovi koje Srbi budu tražili".

Stojanović je naglasio da ponavljanje izbora na Kosovu i Metohiji jeste opcija, ali da to trenutno vidi kao manje verovatno, jer bi to dovelo do dodatne nestabilnosti koja nikome ne ide u prilog.

"Važno je da se što pre formira Vlada u Prištini kako bi imali adresu za dalje razgovore i samim tim da bi drugi procesi, koji su sada blokirani mogli da se nastave", rekao je on.

Dodao je da očekuje da se sprovede ono što Briselskim sporazumom Srbima ide u prilog i što donosi konkretne benificije, a to je, između ostalog, i formiranje Zajednice srpskih opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: