Petak, 30.05.2014.

21:40

"OEBS podržava rešenje krize u UKR"

Vršilac dužnosti predsednika OEBS-a Didije Burkhalter je u razgovoru s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom pružio uveravanja da OEBS podržava Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Default images

Porošenko je izneo kako ceni angažovanje OEBS-a i njegove specijalne posmatračke minisije u Ukrajini, kao i napore Burkhaltera da izgradi dijalog sa svim zainteresovanim stranama.

Porošenko je takodje pozvao Burkhaltera da prisustvuje njegovoj predsedničkoj inauguraciji u Kijevu, što je šef OEBS-a prihvatio.

Dvojica sagovornika su razgovarala o predstojećim koracima u primeni raznovrsnih mera za deeskalaciju, pri čemu je Burkhalter naglasio važnosti dijaloga o nacionalnom jedinstvu, kojim bi rukovodila sama Ukrajina.

Burkhalter je potvrdio spremnost OEBS-a da pomogne u izradi programa za razoružavanje nelegalno naoružanih grupa i pojedinaca.

Burkhalter je takodje izrazio zabrinutost zbog pogoršanja bezbednosne situacije u istočnim delovima Ukrajine i naglasio kako će zarobljavanje pripadnika specijalne posmatračke misije ograničiti mogućnost da ta misija obavi svoje zadatke, što je neprihvatljivo.

Šef OEBS-a se zahvalio Porošenku zbog angažmana ukrajinskih vlasti oko trenutnog i bezuslovnog oslobadjanja pripadnika specijalne posmatračke misije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: