Čučković u policiji bio 8 i po sati

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković bio je osam i po sati u policiji, gde je davao informacije o tome šta je preduzimano tokom krize sa poplavama.

Izvor: B92, Blic

Četvrtak, 29.05.2014.

00:29

Default images

Čučković, kao i svi članovi Kriznog štaba Obrenovca, pozvani su u policiju radi prikupljanja obaveštenja o potezima koje su preduzimali.

Čučković je rekao novinarima da je sam došao nešto pre devet sati u policiju i da je do oko 17:30 objašnjavao šta se iz dana u dan, iz sata u sat, iz minuta u minut dešavalo tokom katastrofe.

Reč je o predistražnom postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu. Prikupljaju se informacije šta se dešavalo pre velike poplave, kao i za vreme vanredne situacije, a u vezi spekulacija da su građani mogli biti ranije upozoreni.

Šef Uprave kriminalističke policije za Beograd Nebojša Marković rekao je da Čučković daje izjavu policji u svojstvu građanina i u prisustvu nadležnog tužioca. Policija će o svemu sačiniti službenu belešku, a tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima, dodao je Marković.

Ispred zgrade Policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru despota Stefana saslušanje Čučkovića prati veliki broj medijskih ekipa - sedam kamera i dvadesetak novinara.

Prema zakonu, informativni razgovor može da traje četiri sata, a uz saglasnost ispitivanog može da se produži bez ograničenja.

List "Blic" navodi da će informacije o potezima lokalne vlasti tokom krize sa poplavama MUP-u dati i predsednik opštine Krupanj Rade Grujić i bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević. Kako "Blic" podseća, po nalogu tužilaštva direktor policije Milorad Veljović naložio je da se hitno formiraju radne grupe koje bi trebalo da ispitaju eventualnu krivicu lokalnih samouprava.

U izjavi za "Blic" Čučković je rekao da će se odazvati pozivu policije i predati im svu dokumentaciju. "Imam zvanične papire i kada je reč o mojim formalnim ovlašćenjima i svim stvarima koje sam odradio i kako sam ih odradio. Za sve poteze u skladu sa ovlašćenjima šefa opštinskog štaba imamo spremljene dokaze", kaže Čučković.

Bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, koji je podneo ostavku na ovu funkciju, pošto je smenjen sa mesta šefa kriznog štaba, kaže za "Blic" da je savesno i odgovorno obavljao svoj posao i da istraga o nesreći mora da se sprovede.

"Sam sam tražio da se utvrdi odgovornost svakog člana štaba, posebno moja kao glavnog čoveka u štabu", kaže Milošević, koji dodaje da traži rešenje u kome se vidi ko je doneo odluku o tome da bude smenjen sa mesta komandanta štaba uz obrazloženje da je obavljao nesavesno posao.

On tvrdi i da je grad do detalja poštovao svaku naredbu "Srbijavoda" i smatra da treba ispitati učešće tog preduzeća, koje je nadležno za odbranu na rekama prvog reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: