Kacin: Moja karijera nije gotova

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin demantovao je preko svog portparola pisanje Politike da je kraj njegove karijere kao evropskog poslanika.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

15:20

Default images

"Jelko Kacin nikada nije bio član, a samim tim ni kandidat stranke Pozitivna Slovenija za izbore za Evropski parlament, koji se održavaju 25.05.2014", navodi se u saopštenju za medije koje je potpisao Kacinov portparol Andrej Lavtar.

Lavtar u saopštenju navodi da Kacin na izborima nastupa sa sopstvenom listom i da je dosad prikupio više od 35.000 potpisa građana.

"Istina je da su se razgovori na temu zajedničke liste vodili na inicijativu Evropske poslaničke grupe ALDE i Kacina o zajedničkom nastupu svih liberalnih stranaka u Sloveniji na evropskim izborima", piše u saopštenju, u kome se dodaje da je "Pozitivna Slovenija" odbila tu inicijativu.

"Politika" je danas objavila tekst u kome se kaže da na izborima za poslanike u Evropskog parlamenta iz Slovenije Jelko Kacin neće biti prvi na listi vladajuće partije Pozitivna Slovenija, a to znači da najverovatnije završava svoju karijeru evroposlanika.

Pozitivna Slovenija je odlučila da “Kacin nije prihvatljiv“ kao prvi na listi i mesto je ponudila poznatom slovenačkom ekonomisti Joži Mencingeru. Partija Jelka Kacina (LDS) već nekoliko godina je vanparlamentarna i na izborima teško može da računa na mesto evroposlanika, pa je Kacin smatrao da bi mogao da bude nosilac liste Pozitivna Slovenija, koju vodi premijerka Slovenije Alenka Bratušek, navodi se u tekstu "Politike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: