Nemci su obučavali ruske vojnike?

Ruske elitne trupe su dobro utrenirane i efektivne, a američke sigurnosne snage veruje da je to tako, zato što ih Nemci treniraju, piše danas tabliod "Bild".

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

17:53

Default images

"Nemačka je, izgleda, obučavala i podržavala Ruse, takođe i za vreme ruskog angažmana na ukrajinskom poluostvru Krim", prenosi danas ovaj tabliod američka saznanja.

Tablod piše da američko Ministarstvo odbrane veruje da su Nemci, i to godinama, trenirali čak i ruske specijalne jedinice (Speznaz).

U članku takodje piše da se još u martu saznalo da nemačka firma "Rajnmetal" gradi jedan visoko moderni trening centar za obuku 30.000 ruskih vojnika godišnje i da je ugovorni partner ruski servis za odbranu.

"Bild" navodi da je taj centar ove godine trebalo da bude završen, a da je vlada u Berlinu pre nekoliko nedelja stopirala taj projekat, kao, kako se kaže u Ministarstvu privrede, neprihvatljiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: